Terug naar overzicht

Online lezing: De roaring twenties in de kunst

Activiteit: CUL020 Gesloten

Na WOI was het de hoogste tijd voor vernieuwing en brak er een geheel nieuwe periode aan in de kunstgeschiedenis: de roaring twenties. In deze lezing word je aan de hand van schilderijen, foto’s en filmfragmenten meegenomen langs een aantal onderwerpen die de onderlinge beïnvloeding zichtbaar maken. Met name rondom kunstenares Charley Toorop verzamelden zich niet alleen schilders maar ook fotografen en filmers zoals Eva Besnyö en Joris Ivens. Kunstenaars die nauwlettend volgden wat de internationale ontwikkelingen waren. Er was sprake van een artistieke wisselwerking doordat in deze kunstzinnige omgeving intensieve persoonlijke contacten ontstonden. Ook kunstenaars die later een meer conservatieve opvatting kregen zoals Carel Willink en Pyke Koch behoorden tot deze kringen en ook in hun werk is de invloed zichtbaar.

Deze lezing is bedoeld voor iedereen die zich interesseert voor de kunst uit de roaring twenties en laat zich uitstekend combineren met een bezoek aan de tentoonstelling Nieuwe Kaders in Museum More in Gorssel. ( tot en met 24 mei te bezichtigen als de musea weer open zijn)

Arjan Moscoviter heeft kunstgeschiedenis gestudeerd aan de RU te Leiden, tevens is hij opgeleid tot docent tekenen aan de Academie in Arnhem.


Arjan Moscoviter
  • vrijdag 9 april 2021 14:00 - 16:00
ONLINE
€ 15,00