Terug naar overzicht

Analoge fotografie

Activiteit: CRE374

LET OP: dit is een activiteit van onze partner Rob Schouten Fotografie. Je kunt je rechtstreeks bij hem aanmelden: fotokba@kpnmail.nl

Wil je ervaren hoe het is (of hoe het ook al weer was) om analoog te fotograferen? Doe dan mee aan deze leuke workshop.  Je gaat fotograferen met een mechanische middenformaat camera zoals een Hasselblad 6x6 of een Mamiya 6x7, je hoeft zelf dus geen camera mee te nemen. De workshop vindt plaats op een buitenlocatie. Ter plekke wordt de werking van de camera uitgelegd en ga je aan de hand van een opdracht een aantal foto’s maken. 

Door het beperkte aantal opnamen ga je vanzelf bewuster fotograferen en neem je meer tijd om te kijken, kiezen en te beslissen. Tegelijk ervaar je alle mechanische handelingen die nodig zijn om een foto te maken. Het resultaat is in eerste instantie een kleur of zwart wit negatief. De negatieven worden na afloop gedigitaliseerd, je ontvangt ze vervolgens als hoge resolutie bestand. Op deze manier krijg je een goed inzicht in de eigenschappen en kwaliteiten van een oorspronkelijk analoge opname. 

Wat heb je nodig? Een basiskennis van fotograferen én interesse in het fotograferen met een analoge camera, en nieuwsgierigheid naar de kwaliteit daarvan.

Prijs: €75,00

  • zondag 25 juli 2021 10:00 - 14:00