Prehistorische landschappen van Gelderland I Public Space

EGC22
Prehistorische landschappen van Gelderland I Public Space

Gelderland is landschappelijk één van de meest gevarieerde provincies van Nederland. In de prehistorie was dat niet anders. Het rivierengebied, de Veluwe en de Achterhoek hadden elk een eigen karakter. Dat kwam niet alleen tot stand door verschillen in het fysieke landschap, maar ook door de manier waarop de bewoners hun leefwereld inrichtten. Daarnaast was het Gelderse landschap in de prehistorie uiterst dynamisch, als gevolg van een combinatie van klimaatsverandering en menselijke bestaanseconomie. In deze presentatie wordt een overzichtsbeeld gegeven van deze dynamiek en diversiteit, en hoe deze patronen ontrafeld kunnen worden door gegevens uit verschillende wetenschapsvelden te combineren.   

Dr. Roy van Beek is universitair docent landschapsarcheologie aan de Wageningen Universiteit. 

Deze ArcheoAcademy lezing werd uitgezonden via een livestream en is hier terug te zien.  


ArcheoHotspot Arnhem is een plek waar archeologische vondsten uit de directe omgeving worden onderzocht samen met professionals, vrijwilligers, scholieren en andere geïnteresseerden: iedereen kan meedoen! Archeohotspot Arnhem is een samenwerking tussen Gemeente Arnhem, Erfgoed Gelderland, AWN, Saxion Hogeschool, Stichting Archeohotspots en Rozet.

ArcheoAcademy: De ArcheoHotspot organiseert ook vier keer per jaar een speciale lezing over Arnhemse en Gelderse archeologische onderwerpen vanuit de ArcheoAcademy. Ze zijn voor een breed publiek interessant. Bekijk hier alle lezingen.

Op de hoogte blijven van activiteiten van de ArcheoHotspot en ArcheoAcademy? Stuur dan een mail naar archeohotspot@rozet.nl.

Gegevens

ONLINE
--
-- --

Gerelateerde evenementen

Komende activiteiten

Online: Van Pilgrim fathers tot de Marlboro-man: kunst in Noord-Amerika

Online: Van Pilgrim fathers tot de Marlboro-man: kunst in Noord-Amerika

De ontwikkeling van de Noord-Amerikaanse kunst.

ONLINE
ONLINE LEZING: Pierre Abélard

ONLINE LEZING: Pierre Abélard

LET OP: deze serie van 2 lezingen kijk je thuis op je eigen computer. Abélard, een filosoof, dichter en theoloog, wiens invloed reikt tot in het heden.

ONLINE
ONLINE LEZING: Leibniz en Berkeley

ONLINE LEZING: Leibniz en Berkeley

LET OP: deze serie van 3 lezingen kijk je thuis op je eigen computer. Na inschrijving ontvang je de linkjes in je bevestiging.Leibniz en Berkeley: twee wijsgeren die langs verschillende wegen tot dezelfde stelling kwamen: materiële dingen bestaan niet.

ONLINE

Terugkerende activiteiten

Online: ArcheoAcademy

Online: ArcheoAcademy

ONLINE
ArcheoHotspot Arnhem

ArcheoHotspot Arnhem

Rozet Centrum