Terug naar overzicht

Zomer: Wandelen door "Arnhems luiletterland"

Activiteit: CUL215-21 Nog 2 plaatsen beschikbaar

Veel mensen ontdekten de afgelopen tijd het genoegen van wandelen, met name in de eigen woon- en leefomgeving. Helemaal als ze daarmee dicht bij huis iets ‘nieuws’ ontdekten. Lezen over vertrouwde plekken kan stimuleren om beter te kijken.

Schrijver-wandelaar Wim Huijser houdt ervan om geschiedenis en literatuur met elkaar te verbinden.

In de wandelgids Arnhems Luiletterland beschrijft hij een drietal wandelingen door de parken en de binnenstad van Arnhem, langs 21 locaties die verwijzen naar het werk van bekende, maar deels ook vergeten, Arnhemse auteurs – en auteurs die óver Arnhem hebben geschreven, waaronder Thomas Rosenboom, Carel Beke, Jean Dulieu, Johnny van Doorn, Jan Siebelink en Felicita Vos.

Zo volgen we het spoor van Thomas Rosenboom en de auteur van de Pimp Pandoer-reeks Carel Beke door Park Sonsbeek, dwalen we in het Gravinnenbos van Jean Dulieu op zoek naar Paulus de Boskabouter, lopen we aan de hand van Koos van Zomeren over de Middenweg in de Geitenkamp, wandelen we met Jan Siebelink door de Zijpsepoort de stad in en zoeken we daarna net als Felicita Vos weer de vrijheid en stilte van Arnhems groene zone.

Natuurlijk is er gelegenheid om de wandelgids, inclusief handtekening van de auteur, ter plekke aan te schaffen.

  • donderdag 12 augustus 2021 10:15 - 13:00
Rozet Centrum
€ 7,50