Museumkring 3: Thuis bij Jordaens, Frans Hals Museum Haarlem

CUL008-22
Museumkring 3: Thuis bij Jordaens, Frans Hals  Museum Haarlem

De Zuidelijke Nederlanden kenden in de 17de eeuw drie bekende kunstenaars: Van Dijck, Rubens en Jordaens en vanaf het begin van jordaens zijn loopbaan wordt zijn stijl sterk beïnvloed door Rubens. Maar in tegenstelling tot Van Dyck en Rubens was Jordaens nooit hofschilder. Zijn opdrachtgevers waren daarom vooral lokale gegoede burgers en geestelijken. Deze opdrachtgevers waren bepalend voor de thematiek in zijn werk, hij maakte tot op hoge leeftijd portretten, historiestukken en genrestukken. Zijn naaste familie was zijn inspiratiebron en zijn eigen woonhuis was regelmatig het decor. De ontvangstkamer in zijn huis, waar hij rijke bewonderaars en potentiele kopers ontving had hij hoogstpersoonlijk gedecoreerd. Op de tentoonstelling is een hedendaagse reconstructie van deze kamer te bewonderen. Bijgevoegde afbeelding: Jacob Jordaens Zo d’oude zongen, zo piepen de jongen, ca. 1640 – 1645 Olieverf op doek, 211 x 189 cm. The Phoebus Foundation, Antwerpen is mede organisator van deze tentoonstelling..

Ook dit seizoen is er weer de mogelijkheid om een museum te bezoeken na een uitgebreide lezing over het te bezoeken gebouw en de tentoonstelling van dat moment. De gekozen tentoonstellingen zijn helaas onder voorbehoud, alle musea vermelden dat het risico bestaat dat daar, ten gevolge van de regelgeving rondom Covid 19, wijzigingen in kunnen komen.

Gegevens

Nog 17 plekken beschikbaar
Rozet Centrum
Kortestraat 16
6811 EP Arnhem
€ 40,00
Docent Inge van Velzen
Vrijdag 21 jan. 2022 14:00 - 16:00
Vrijdag 28 jan. 2022 14:00 - 16:00

Gerelateerde evenementen

Komende activiteiten

Tentoonstelling | Public Space

Tentoonstelling | Public Space

In de tentoonstelling Puclic Space zie je verschillende kunstenaars die werk hebben gemaakt voor de openbare ruimte of geïnspireerd zijn door de openbare ruimte. Bekijk onder andere hoe Eric Treillard met ‘The City Is A Playground’ een leeg en vergeten pleintje in een handomdraai omtovert tot een bruisend basketbalveld. Beklim één van de traptreden van City Guide to Kataro van Jasper Bloem en ervaar en bewonder deze complexe hyperdigitale stad vanuit een onalledaags perspectief. Maak een wandel- of fietstocht langs publieke kunstwerken en opvallende cultuurobjecten die kriskras door de wijken van Arnhem staan.De routes zijn samengesteld door Theo Brink van Stichting Kunst in de Publieke Ruimte. Verder zie je werk van Krista Burger, gemaakt i.s..m. leerlingen  basisschool Pythagoras - Pieter de Jong en de ingrepen in de publieke ruimte van studenten ArtEZ GDA. Loop langs de trappen van Rozet en bekijk de kaderwand en bezoek de expositieruimte De Vis op de derde verdieping. Voor meer achtergrond over Sporen in Gelderland ga je naar het Erfgoedcentrum in de kelder.Kom langs en laat je inspireren! Je vindt alle info op de Public Space pagina.

Rozet Centrum

Terugkerende activiteiten

Expositie | Arne Hendriks - The Incredible Shrinking Man

Expositie | Arne Hendriks - The Incredible Shrinking Man

Rozet Centrum