Linosnedes maken en afdrukken

CRE105-21
Linosnedes maken en afdrukken

Bewonder je vaak het linosnedewerk tijdens een expo en wil je zelf (weer) eens aan de slag met deze hoogdruktechniek? Of wil je je skills juist verbeteren? Als beginner lukt dit goed omdat linokurk of linoleum vrij zacht en gemakkelijk is te snijden. Beeldend kunstenaar en illustrator Anneke Dekkers begeleidt jou in drie lange lessen naar een opvallende en originele afbeelding! 

Grafische verbeelding

Het principe van linosnede is het weggutsen van datgene van de afbeelding wat je niet afgedrukt wilt hebben. Zo houdt je alleen de contouren over. Wil je juist het tegenovergestelde effect bereiken dan draai je de werkwijze om. Bij zwart/witte druk komen de grafische eigenschappen van het materiaal goed tot hun recht. Wil je structuur en schaduw creëren dan druk je in 2 of 3 kleuren af. Een verrassend effect geeft ook het afdrukken op stof: stof is aanwezig in het lokaal. 

Aanschaf en gebruik

Je hebt nodig: doosje met linogutsen,1 pot blockprint zwart, 1 plaat linokurk of linoleum (kies de zachtste soort) van minimaal A4 formaat. Linoplaten kan je ook aanschaffen bij de docent. Goed drukpapier van A3 formaat: niet te glad en te dun (bijvoorbeeld schetsboekpapier van min. 180 grams) en een grote opscheplepel. In de les mag je gebruikmaken van de rollers en de gekleurde verf van de docent. 

Gegevens

Nog 2 plekken beschikbaar
Rozet Centrum
Kortestraat 16
6811 EP Arnhem
€ 98,00
Docent Anneke Dekkers
Zaterdag 6 nov. 2021 10:00 - 13:00
Zaterdag 13 nov. 2021 10:00 - 13:00
Zaterdag 20 nov. 2021 10:00 - 13:00

Gerelateerde evenementen

Komende activiteiten

Op reis in Frankrijk. Maak kennis met taal & cultuur Op reis in Frankrijk. Maak kennis met taal & cultuur

Op reis in Frankrijk. Maak kennis met taal & cultuur

Ga je dit jaar naar Frankrijk op vakantie of wil je kennismaken met de Franse taal?

16 mei - 20 juni
6 sessies
Rozet Centrum
Audiotour StadsWoud

Audiotour StadsWoud

Loop mee met Flore en ontdek hoe de natuur, ook in de Arnhemse binnenstad, in de kleinste en gekste hoekjes te vinden is. 

Rozet Centrum
ONLINE LEZING: Leibniz en Berkeley

ONLINE LEZING: Leibniz en Berkeley

LET OP: deze serie van 3 lezingen kijk je thuis op je eigen computer. Na inschrijving ontvang je de linkjes in je bevestiging.Leibniz en Berkeley: twee wijsgeren die langs verschillende wegen tot dezelfde stelling kwamen: materiële dingen bestaan niet.

ONLINE

Terugkerende activiteiten

Expositie | Arne Hendriks - The Incredible Shrinking Man

Expositie | Arne Hendriks - The Incredible Shrinking Man

Rozet Centrum