Van vesting tot buitenplaats

CUL030-22
Van vesting tot buitenplaats

De Stichting Themajaar Historische Buitenplaatsen 2012 heeft 2022 opnieuw uitgeroepen tot het jaar van de historische buitenplaats. Een buitenplaats is een monumentaal huis, vaak met bijgebouwen, dat een geheel vormt met een omliggende tuin of park. In heel Nederland maar vooral in het midden en westelijk deel van ons land bouwden rijke stedelingen hun buitenplaatsen tussen 1600 en 1900 in het omringende landelijk buitengebied en konden zo in de zomer ontkomen aan de stad. In deze buitenverblijven genoot men vooral van de schone natuur en vermaakte zich met culturele activiteiten.

In het noordelijk, oostelijk en zuidelijk deel van Nederland vonden vergelijkbare ontwikkelingen plaats. Hier kwamen buitenplaatsen soms voort uit oudere versterkingen (borgen, states en havezaten) of ontwikkelden zij zich uit rijke landgoederen.  De laatste bijeenkomst is een bezoek aan kasteel Cannenburch in Vaassen.

Gegevens

Nog 16 plekken beschikbaar
Rozet Centrum
Kortestraat 16
6811 EP Arnhem
€ 80,00
Docent Inge van Velzen
Dinsdag 8 mrt. 2022 14:00 - 16:00
Dinsdag 15 mrt. 2022 14:00 - 16:00
Dinsdag 22 mrt. 2022 14:00 - 16:00
Dinsdag 29 mrt. 2022 14:00 - 16:00

Gerelateerde evenementen

Komende activiteiten

Over seks gesproken - laten we het beestje gewoon bij de naam noemen

Over seks gesproken - laten we het beestje gewoon bij de naam noemen

In samenwerking met InDifferent organiseren we 'Over seks gesproken'. Een minifestival voor jonge mensen rond seks (en alles wat ermee te maken heeft). Met een programma dat focust op het bespreekbaar maken van seks, seksualiteit en gender, plezier, taboes en het ontkrachten van hardnekkige mythes.Met workshops, voorstellingen, performances, films, gesprekken, vragenuurtjes, podcasts en meer. Doe mee, vraag, kijk, luister, leer, geniet en doe vooral waar je je fijn bij voelt. Open, in vrijheid en schaamteloos. Laagdrempelig, inclusief en divers voor iedereen die interesse heeft in seks en seksualiteit.En: laten we het beestje gewoon bij de naam noemen…Met onder andere 'Als ja ook nee is', een muziektheatervoorstelling door Clé Delphi over consent, schrijver en podcastmaker Haroon Ali, Roos Blufpand, tv maker Lidewij Nuitten, Seksles door InDifferent, Bedtime Stories, de Regenboogquiz, Sticky Pages en veel meer.Toegang is gratis, meld je alleen nog even aan, da’s wel zo handig.'Over seks gesproken'  wordt georganiseerd in het kader van de Gelderse Vrijheidsdagen en is tot stand gekomen in samenwerking met InDifferent. ‘Vrijheid beleef je samen in Gelderland! Deze activiteit is onderdeel van programma Vrijheid in Gelderand en wordt mede mogelijk gemaakt door Provincie Gelderland, Erfgoed Gelderland en Rijnbrink en gemeente Arnhem. Kijk voor meer informatie op www.vrijheidgelderland.nl.’

18 april 19:00 - 23:00
Rozet Centrum
Straatfotografie

Straatfotografie

In deze cursus leer je welke aspecten belangrijk zijn voor het maken van goede straatfoto’s. 

8 mei - 22 mei
3 sessies
Rozet Centrum