Terug naar overzicht

Bouw je eigen website met Wordpress

Zelf een website of blog ontwerpen in jouw stijl en volgens jouw wensen, klinkt dat ingewikkeld? Het is eenvoudiger dan je denkt met WordPress! In deze beginnerscursus ga je een professionele website maken en kun je hem thuis afwerken en bijhouden.

Alles in 1

WordPress heeft een goed CMS, mooie thema's, veel functionaliteiten en is geheel toepasbaar naar eigen wens. Voor zzp'ers is WordPress zeer geschikt, maar ook voor jouw vereniging of als een blog waarin je je passie met anderen deelt. Tijdens de lessen kies je een ontwerpthema wat je leert aan te wenden voor jouw specifieke doel. Je maakt kennis met slideshows, statistieken, contactformulieren en optimalisatie-plugins. We bekijken wat je hiervan nodig hebt voor jouw website. Ook het inhoudelijke gedeelte komt aan bod: teksten schrijven en opmaken, beeldmateriaal maken of zoeken en een logische structuur opzetten. Zo maak je jouw inhoud goed toegankelijk voor websitebezoekers.

In de laatste les besteden we aandacht aan de vindbaarheid van je Wordpress website. Wat werkt wel om goed vindbaar te worden en wat niet? Je leert de principes van SEO (Search Engine Optimalization) en hoe je dit concreet en praktisch kunt toepassen voor je eigen website. Deze les wordt verzorgd door online marketeer Lisa Pieplenbosch.

Kennis en kunde

Ervaring met WordPress, kennis van webdesign of HTML is niet noodzakelijk. Ben je ervaren met beeldbewerking dan is dat een voordeel. Verder kun je uitstekend internetten, e-mailen, ben je vaardig met bestandsbeheer en goed bekend met de computerterminologie. Je kunt in de les werken op je eigen laptop (Mac of pc), maar er zijn ook computers beschikbaar.

Informatie
Code
COM005-22 Nog 7 plaatsen beschikbaar
Docent
Lisa Pieplenbosch
Gerlof de Lange
Locatie
Rozet Centrum
Prijs
225,00
Boeken
WordPress 5, ISBN 9789059409729 (zelf aanschaffen)
Code
COM006-22 Nog 7 plaatsen beschikbaar
Docent
Lisa Pieplenbosch
Gerlof de Lange
Locatie
Rozet Centrum
Prijs
225,00
Boeken
WordPress 5, ISBN 9789059409729 (zelf aanschaffen)