De cursus Duits A2 is bedoeld voor wie al op elementair niveau het Duits beheerst, d.w.z. in heel eenvoudige zinnen al iets over alledaagse onderwerpen (kennismaken, familie, eten en drinken, wonen, en wat je dagelijks doet) kan vertellen en begrijpen. In 25 lessen breidt u uw actieve woordenschat en vaardigheden uit. Dat doet u door te leren luisteren naar, én te spreken, schrijven en lezen over een interessant scala aan thema’s: werk en opleiding, uitstapjes en reizen, voeding en gezondheid, producten en service, leefwijzen en culturele gewoonten. De docent zal een flink deel van de lessen Duits met u spreken, wat uw vaardigheden ook zal helpen verbeteren.

In de cursus werkt u met het lesboek “Spektrum Deutsch a2+”, aangevuld met leerzaam online materiaal van bijvoorbeeld het Goethe-Institut, van Deutsche Welle, YouTube, de Deutsche Tourismus-Zentrale, Alumniportal Deutschland e.a. rijke websites. Met deze leermiddelen en enige zelfwerkzaamheid thuis kunt u aan het eind van de cursus het taalniveau A2+ volgens het ERK (Europees Referentiekader) bereiken. In les 25 maakt u een officieel proefexamen van Duits A2 in alle vier de vaardigheden. Daarmee bent u prima voorbereid op het echte ‘Start Deutsch 2’, dat u zo u wilt bij diverse taleninstituten in Nederland zou kunnen afleggen en verzilveren met een erkend certificaat.

Momenteel staan er geen activiteiten gepland. Het kan zijn dat deze activiteit weer opstart, houd daarvoor de website in de gaten.