Een gezellige zomeravond op het terras met een lekker wijntje! Onze Franse lessen zijn net zo gezellig! Omdat een taal de weerspiegeling van een cultuur is, leer je bij de cursus Frans 2 de Franse taal met behulp van veel materiaal uit het dagelijkse leven. Het doel is om woorden en zinnen te leren met veel praktijkvoorbeelden, zoals artikelen uit kranten, formulieren, Franse websites etc. We besteden aandacht aan lezen en schrijven, aangevuld met de noodzakelijke grammatica, maar we gaan vooral veel converseren en audiomateriaal beluisteren, waardoor je sneller de nuttige uitdrukkingen opneemt. Om thuis te kunnen oefenen en te herhalen wat we tijdens de les leren, krijg je huiswerk mee.

Misschien ben je van plan om in Frankrijk te gaan wonen. Dan wil je een andere woordenschat opbouwen dan de cursist die voor zijn werk of voor vakantie naar Frankrijk toegaat. Pas de problème! Meld je wensen bij het begin van de cursus en we zullen er individueel aan werken. Ben je heel onzeker over uw niveau? Maak je geen zorgen, het komt goed!

Frans 2 is bestemd voor degenen die het afgelopen jaar Frans 1 hebben gevolgd en voor instromers die een basiskennis van één tot twee jaar (middelbare school) Frans hebben.

Het lesboek 'Voyages 1' leidt op tot niveau A1 volgens het Europees Referentiekader. In de cursus Frans 1 is dit boek voor de helft doorgewerkt, in Frans 2 wordt de tweede helft behandeld. Meer over het Europees Referentiekader staat op www.erk.nl, waar je ook een toets kunt vinden om je niveau te bepalen.

Momenteel staan er geen activiteiten gepland. Het kan zijn dat deze activiteit weer opstart, houd daarvoor de website in de gaten.