Terug naar overzicht

Landschappen schilderen: vroeger en nu

Landschappen schilderen met acrylverf is erg leuk om mee bezig te zijn en je leert er heel nauwkeurig kijken van. Sinds de 15e eeuw worden er al landschappen gemaakt. Eerst vanuit religieuze motieven, later vanwege het landschap zelf zoals in deze cursus.

Er wordt ingegaan hoe en waar het beste te beginnen. Horizonbepaling, luchtopbouw en wolkentrucjes komen aanbod evenals, voor wie wil, perspectief. Eerst leer je vanuit licht en donker een landschap op te bouwen. Vervolgens een methode waarin je dat via laag op laag doet.

De sfeer (lieflijk of dreigend?) en welke aandacht jouw hoofdonderwerp heeft krijgen ook aandacht. In welke stijl (impressionistisch, expressionistisch, realistisch of figuratief) je schildert, bepaal je zelf. Al doende, zal je als het ware door je eigen geschilderde landschap lopen. We schilderen uit het hoofd en naar aanleiding van foto’s. Dus als je een mooie foto hebt, neem die dan graag mee.

Materiaalkosten per persoon: bij cursus: € 10 te betalen aan docent voor acrylverf, papier en reservepenselen en eventuele extra benodigdheden. Indien gewenst schilderdoeken zelf meenemen.


Informatie
Code
CRE075-22 Nog 8 plaatsen beschikbaar
Docent
Esther Wittenberg
Locatie
Rozet Centrum
Prijs
180,00