Terug naar overzicht

Linosnedes maken en afdrukken

Bewonder je vaak het linosnedewerk tijdens een expo en wil je zelf (weer) eens aan de slag met deze hoogdruktechniek? Of wil je je skills juist verbeteren? Als beginner lukt dit goed omdat linokurk of linoleum vrij zacht en gemakkelijk is te snijden. Beeldend kunstenaar en illustrator Anneke Dekkers begeleidt jou in drie lessen naar een opvallende en originele afbeelding! 

Grafische verbeelding

Het principe van linosnede is het weggutsen van datgene van de afbeelding wat je niet afgedrukt wilt hebben. Zo houdt je alleen de contouren over. Wil je juist het tegenovergestelde effect bereiken dan draai je de werkwijze om. Bij zwart/witte druk komen de grafische eigenschappen van het materiaal goed tot hun recht. Wil je structuur en schaduw creëren dan druk je in 2 of 3 kleuren af. Een verrassend effect geeft ook het afdrukken op stof: stof is aanwezig in het lokaal. 

Aanschaf en gebruik

Je hebt nodig: doosje met linogutsen,1 pot blockprint zwart, 1 plaat linokurk of linoleum (kies de zachtste soort) van minimaal A4 formaat. Linoplaten kan je ook aanschaffen bij de docent. Goed drukpapier van A3 formaat: niet te glad en te dun (bijvoorbeeld schetsboekpapier van min. 180 grams) en een grote opscheplepel. In de les mag je gebruikmaken van de rollers en de gekleurde verf van de docent. 

Informatie
Code
CRE105-22
Docent
Anneke Dekkers
Locatie
Rozet Centrum
Prijs
98,00