Terug naar overzicht

Grenzen stellen, weerstand bieden

Goed kunnen omgaan met grenzen is een van de basisvaardigheden in het leven, in deze corona-tijd meer dan ooit. Het stelt je in staat je eigen kracht aan te wenden en je eigen weg te gaan, letterlijk én innerlijk. Het maakt je weerbaar tegen de (soms onuitgesproken) druk van anderen.

Hoe ontwikkel je dat? Dat vraagt meer dan alleen de dingen verstandelijk begrijpen. Het moet ook dóórwerken in je lichaam en je gevoel. Het vraagt oefening in alle aspecten van grenzen: fysiek en energetisch, emotioneel en mentaal. Dat is dan ook wat we gaan doen in deze korte cursus, in deze uiterst praktische psycho-energetische training. Maar wel met in acht neming van de 1,5 meter afstand!

Thema’s en werkwijze: grenzen herkennen en hanteren; je eigen kracht voelen en aanwenden; weerstand bieden in woord en daad; transformeren van innerlijke grenzen; de kunst van het nee zeggen; verbale en non-verbale oefeningen.

Zo leer je eigen grenzen stellen - krachtig en respectvol naar jezelf toe én naar de ander.


Momenteel staan er geen activiteiten gepland. Het kan zijn dat deze activiteit weer opstart, houd daarvoor de website in de gaten.