Terug naar overzicht

Minicursus portretfotografie

Een cursus helemaal gewijd aan het maken van portretten! Een van de meest gewaardeerde onderwerpen van de fotografie! Maar hoe maak je een goede portretfoto en hoe verbeter je portretfoto's op de computer?
We kijken naar onderwerp, pose, blik, houding, maar ook naar omgeving, belichting en de boodschap die we willen overbrengen. Vervolgens kijken we hoe we op de computer het maximale uit een portretfoto kunnen halen: contrast- en kleurcorrecties, uitsnede, retoucheren van oneffenheden, omzetten naar zwart-wit, goed verscherpen en nog veel meer. En natuurlijk kijken we ook hoe bekende portretfotografen te werk gaan. Je krijgt een huiswerkopdracht en je gaat ook tijdens de les fotograferen. We werken met Photoshop en er is uitleg voor zowel pc- als Mac-gebruikers.
Om deze korte cursus te kunnen volgen heb je een digitale camera nodig (liefst spiegelreflex) waarmee je al enige ervaring hebt opgedaan. Je weet hoe je foto's op de computer kunt zetten e.d. en je hebt al met beeldbewerkingssoftware gewerkt. 

LET OP: 

Mochten de overheidsmaatregelen op de geplande data nog niet toestaan dat Rozet weer geopend is voor cursussen dan gaan we – uiteraard als dat wél mag – de eerste les naar buiten om te fotograferen. De tweede les wordt online in een digitaal leslokaal gegeven.

Als we wel Rozet in kunnen: in deze cursus is het heel goed mogelijk om gepaste afstand te bewaren. De docent zal zijn les hier waar nodig op aanpassen, en ook in Rozet worden maatregelen genomen om ieders veiligheid te bewaken.

Informatie
Code
CRE320-22
Docent
Gerlof de Lange
Locatie
Rozet Centrum
Prijs
66,50