Terug naar overzicht

Minicursus portretfotografie

Een cursus helemaal gewijd aan het maken van portretten! Een van de meest gewaardeerde onderwerpen van de fotografie! Maar hoe maak je een goede portretfoto en hoe verbeter je portretfoto's op de computer?
We kijken naar onderwerp, pose, blik, houding, maar ook naar omgeving, belichting en de boodschap die we willen overbrengen. Vervolgens kijken we hoe we op de computer het maximale uit een portretfoto kunnen halen: contrast- en kleurcorrecties, uitsnede, retoucheren van oneffenheden, omzetten naar zwart-wit, goed verscherpen en nog veel meer. En natuurlijk kijken we ook hoe bekende portretfotografen te werk gaan. Je krijgt een huiswerkopdracht en je gaat ook tijdens de les fotograferen. We werken met Photoshop en er is uitleg voor zowel pc- als Mac-gebruikers.
Om deze korte cursus te kunnen volgen heb je een digitale camera nodig (liefst spiegelreflex) waarmee je al enige ervaring hebt opgedaan. Je weet hoe je foto's op de computer kunt zetten e.d. en je hebt al met beeldbewerkingssoftware gewerkt. 


Informatie
Code
CRE320-22 Nog 6 plaatsen beschikbaar
Docent
Gerlof de Lange
Locatie
Rozet Centrum
Prijs
66,50