Wil je leren hoe je een advertentie, ansichtkaart, folder, brochure, nieuwsbrief, magazine, boek en e-boek ontwerpt? Met de cursus Adobe InDesign leer je zelfstandig communicatiemiddelen te maken die geschikt zijn voor professioneel drukwerk!

Praktijkleren

Je krijgt de basisvaardigheden onder de knie en je leert ook digitale publicaties (pdf) te maken. Voor de huiswerkopdrachten moet je zelf beschikken over het programma InDesign. De cursusonderwerpen zijn:

- introductie van InDesign

- de werkruimte

- documentopzet

- afmetingen, marges, hulplijnen

- nauwkeurig werken

- werken met (basis) stramienen 

- beeld en tekstkaders

- tekst importeren en opmaken

- vector- en bitmapillustraties gebruiken

- het gebruik van tekststijlen

- kleurgebruik en juiste toepassing van kleurruimtes

- werken in lagen

- transparantie en effecten

- exporteren voor verschillende gebruiksdoeleinden.

Kennis en affiniteit

De cursus is voor praktische mensen zoals zzp’ers, creatieve mkb’ers, pr-medewerkers of mensen die zich oriënteren op werk in de grafische sector. Je bent computervaardig en je hebt affiniteit met grafische media en lay-out. Ook moet je nauwkeurig kunnen werken en bereid zijn tot inbreng van eigen creativiteit. Als garantie voor een goede cursusbegeleiding is het maximum gesteld op acht deelnemers. Zelf kopen: Cursusboek 'Adobe InDesign CC classroom in a book' ISBN 9789043030311.

Tijdens de les kun je werken op een computer van Rozet, waarop InDesign is geïnstalleerd, of op een eigen meegebrachte laptop. Om thuis verder te werken zorg je zelf voor een werkende versie van InDesign op je eigen laptop of pc. De website van Adobe biedt een gratis proefversie van 7 dagen en vervolgens de keuze tussen een maand- of jaarabonnement.

Momenteel staan er geen activiteiten gepland. Het kan zijn dat deze activiteit weer opstart, houd daarvoor de website in de gaten.