Terug naar overzicht

Op reis in Duitsland. Maak kennis met taal&cultuur.

Duitsland is weer helemaal IN! Van fietsen in de Duitse Euregio’s of winkelen in het CentrO, via een architectuur-zwerftocht door het nieuwe Hamburg tot en met zwemmen in dit Berlijnse ‘Badeschiff’…… Het heeft veel verrassende bezienswaardigheden en activiteiten te bieden voor een kort en lang verblijf.

Met deze korte cursus Duits beleef je een verblijf in Duitstalige landen met (nog) meer plezier en zelfvertrouwen. Je traint je spreek- en luistervaardigheid, verruimt je woordenschat en maakt gebruik van de basisgrammatica. Daarbij oefen je met frequente situaties: op reis en in het verkeer, met inlichtingen en reserveringen, bestellingen en aankopen, maar ook met het uiten van wensen en geven van feedback, en met kennismakende gesprekken op de camping, in het hotel of een cafe/restaurant. 

Tegelijk leer je de culturele achtergrond van Duitsers beter kennen en daarop adequaat te reageren. Verder openen de lessen een venster op dit fascinerende vakantieland. Geïnspireerd door frisse ideeën en ontdekkingstips maak je je bezoek op maat. De serie bestaat uit 10 conversatielessen waarin de volgende thema’s centraal staan:  

1. Wie en wat neem je mee op reis? Personen en dingen goed beschrijven 

2. Onderweg in Duitsland: verkeer, vervoer, weer, pech, hulp, geografie

3. Inlichtingen vragen en reserveringen doen: events, musea, hotels, enz.

4. Bestellen in cafés/restaurants, winkelen, boodschappen/aankopen doen

5. Een verzoek doen, wensen/gevoelens uiten, klachten, voorstellen doen

6. Ontmoeting en kennismaking met Duitse bekenden/vrienden/collega’s

Tegen een kleine vergoeding wordt door de docent kopieën uitgereikt.

Momenteel staan er geen activiteiten gepland. Het kan zijn dat deze activiteit weer opstart, houd daarvoor de website in de gaten.