Terug naar overzicht

Modern Standaard Arabisch 1

De Arabische taal kent drie variaties: het Klassiek Arabisch, het Modern Standaard Arabisch (Foesha) en de dialecten die in de verschillende Arabische landen worden gesproken. Klassiek Arabisch is de taal van de klassieke historische literatuur en kan uitsluitend begrepen worden als men jarenlang de Arabisch taal- en letterkunde bestudeert. Modern Standaard Arabisch is de formele en universele vorm van het Arabisch. Het is het Arabisch van de officiële media en Arabieren die in hun eigen dialecten nauwelijks met elkaar kunnen communiceren, kunnen dit door middel van het MSA wel.

De bedoeling van de cursus is om je langzaam in te voeren in het Modern Standaard Arabisch. De nadruk van de cursus ligt allereerst op het leren van het Arabische alfabet aan de hand van de volgende onderwerpen: letterherkenning, klankleer (correcte uitspraak), woordstructuur (woordherkenning en -patronen) en woordenschat. Ook wordt er geoefend met spreek- en luistervaardigheid aan de hand van praktische situaties. Schrijfvaardigheid krijgt de vorm in korte schrijfopdrachten waarbij tegelijkertijd in kleine stappen wordt gewerkt aan de opbouw van grammaticale kennis.

Deze cursus leidt op tot niveau ½ A1 volgens het Europees Referentie kader. Zie voor meer informatie www.erk.nl.

De cursus is bestemd voor beginners, die nog geen kennis van het Arabisch hebben. Er is ook geen andere speciale voorkennis vereist.

Het huiswerk neemt ongeveer drie uur per week in beslag.

Informatie
Code
ARA105-21 Gaat door
Docent
Eef Schut
Locatie
Rozet Centrum
Prijs
150,00
Boeken
Mastering Arabic 1, ISBN • 9781137380449