Terug naar overzicht

Stedenbouw door de eeuwen heen aan de hand van Arnhemse voorbeelden. Passe-partout

Hoe zijn de steden ontstaan? Kloosters waren de voorlopers van de steden. Daar kwamen mensen samen. De eerste avond vertelt stedenbouwkundige Wim Lavooy over de ontwikkeling van de stad: van de gotiek naar de steden in de tijd van de renaissance, de opkomst van vestingsteden, de industriële revolutie en de erbarmelijke woonomstandigheden van arbeiders in de stad.

De tweede avond gaat over de ontwikkelingen na 1900, de verwarring na WO I, het zoeken naar een oplossing voor de wereldproblematiek. De komst van de Amsterdamse school, na WOII de wederopbouw, de stadsvernieuwing, meer eigen woningen, de opkomst van projectontwikkeling, de VINEX wijken en heden ten dage de invloed van milieu en natuur op de ontwerpen.  En natuurlijk vertelt Wim Lavooij nog veel meer over de stad en zijn kenmerken. Dit alles met veel Arnhemse voorbeelden en beeldmateriaal. Kortom 2 boeiende avonden die ook apart kunnen worden geboekt.

Momenteel staan er geen activiteiten gepland. Het kan zijn dat deze activiteit weer opstart, houd daarvoor de website in de gaten.