Thuiscursus: Arnhemkunde

EGC18
Thuiscursus: Arnhemkunde

LET OP: Deze cursus kijk je thuis op je eigen computer. Na inschrijving ontvang je direct toegang tot de lessen. In een aparte mail krijg je informatie over de wandelingen, dit kan enkele dagen duren.

Voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van Arnhem, van Arnhem houdt of Arnhem beter wil leren kennen is er de online cursus Arnhemkunde. Deze cursus geeft een algemeen overzicht van de geschiedenis van de stad in een chronologisch verhaal. Films, beelden en historische objecten, bijvoorbeeld uit de collectie van het Erfgoedcentrum in Rozet, maken de geschiedenis van Arnhem tastbaar en een belevenis. De docenten zijn Onno Boonstra en Jan de Vries.

De cursus bestaat uit 12 korte videolessen van ca. 15 minuten en drie stadswandelingen. Na inschrijving ontvang je de toeganglinks. Je bekijkt de video's thuis op je computer, wanneer het jou uitkomt. Tijdens de stadswandelingen bezoek je plekken die gerelateerd zijn aan ontwikkelingen en gebeurtenissen die in de video's aan bod komen. De wandelingen doe je eveneens op eigen gelegenheid met een routekaart en een bijbehorende podcast ingesproken door een gids van 't Gilde.

Bekijk hier alvast de trailer. 


Wil je deze cursus liever 'live' doen, met lesavonden in Rozet en wandelingen met een gids? Dat kan ook! Schrijf je dan hier in. 

Dit is de basiscursus Arnhemkunde. Gedurende het jaar zijn er ook themamodules. Om deel te nemen aan een themamodule hoef je niet eerst de basiscursus te volgen. Beide cursussen zijn los van elkaar te volgen.

Ben je geïnteresseerd in boeken over dit onderwerp? Kijk dan eens naar de tiplijst van de bibliotheek.

Prodesse Conamur, ’t Gilde Stadswandeling en Rozet verzorgen samen deze cursus.

 

Gegevens

Nog 104 plekken beschikbaar
ONLINE
--
-- --
€ 45,00
Docent Onno Boonstra en Jan de Vries
Thuiscursus: Arnhemkunde
Hulp nodig bij het inschrijven?

Gerelateerde evenementen

Komende activiteiten

Online: Van Pilgrim fathers tot de Marlboro-man: kunst in Noord-Amerika

Online: Van Pilgrim fathers tot de Marlboro-man: kunst in Noord-Amerika

De ontwikkeling van de Noord-Amerikaanse kunst.

ONLINE
ONLINE LEZING: Pierre Abélard

ONLINE LEZING: Pierre Abélard

LET OP: deze serie van 2 lezingen kijk je thuis op je eigen computer. Abélard, een filosoof, dichter en theoloog, wiens invloed reikt tot in het heden.

ONLINE
ONLINE LEZING: Leibniz en Berkeley

ONLINE LEZING: Leibniz en Berkeley

LET OP: deze serie van 3 lezingen kijk je thuis op je eigen computer. Na inschrijving ontvang je de linkjes in je bevestiging.Leibniz en Berkeley: twee wijsgeren die langs verschillende wegen tot dezelfde stelling kwamen: materiële dingen bestaan niet.

ONLINE

Terugkerende activiteiten

Online: ArcheoAcademy

Online: ArcheoAcademy

ONLINE
ArcheoHotspot Arnhem

ArcheoHotspot Arnhem

Rozet Centrum