Terug naar overzicht

Thuiscursus: Arnhemkunde

Voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van Arnhem, van Arnhem houdt of Arnhem beter wil leren kennen is er de online cursus Arnhemkunde. Deze cursus geeft een algemeen overzicht van de geschiedenis van de stad in een chronologisch verhaal. Films, beelden en historische objecten, bijvoorbeeld uit de collectie van het Erfgoedcentrum Rozet, maken de geschiedenis van Arnhem tastbaar en een belevenis. De docenten zijn Onno Boonstra en Jan de Vries.

De cursus bestaat uit 12 korte videolessen van ca. 15 minuten en drie stadswandelingen. Na inschrijving ontvang je de toeganglinks. Je bekijkt de video's thuis op je computer, wanneer het jou uitkomt. Tijdens de stadswandelingen bezoek je plekken die gerelateerd zijn aan ontwikkelingen en gebeurtenissen die in de video's aan bod komen. De wandelingen doe je eveneens op eigen gelegenheid met een routekaart en een bijbehorende podcast ingesproken door een gids van 't Gilde. Bekijk hier alvast de trailer. 

Dit is de basiscursus Arnhemkunde. Gedurende het jaar zijn er ook themamodules. Om deel te nemen aan een themamodule hoef je niet eerst de basiscursus te volgen. Beide cursussen zijn los van elkaar te volgen.

Ben je geïnteresseerd in boeken over dit onderwerp? Kijk dan eens naar de tiplijst van de bibliotheek.

Prodesse Conamur, ’t Gilde Stadswandeling en Rozet verzorgen samen deze cursus.

 

Informatie
Code
EGC18 Gaat door
Activiteit
Wandeling
Tijdstip
Doorlopende activiteit
Docent
Onno Boonstra en Jan de Vries
Locatie
ONLINE
Prijs
45,00