Terug naar overzicht

Italiaans conversazione basis

Dit is een cursus voor een kleine groep, dit betekent dat er veel ruimte is voor persoonlijke aandacht en begeleiding van de cursisten. De cursus Italiaans Conversatie voor beginners is bedoeld voor deelnemers die de cursus Italiaans 2 0f Italiaans 3 hebben gevolgd of een vergelijkbaar niveau (A1/A2) hebben.  

Vanaf het begin wordt er in de les (bijna) alleen maar in het Italiaans gecommuniceerd. In deze cursus wordt de spreekvaardigheid geoefend aan de hand van krantenartikelen en fragmenten uit o.a. televisie-uitzendingen en films. 

Verder wordt er aandacht besteed aan de culturele context van de landen waarin de taal gesproken wordt. Er wordt aandacht besteed aan uitbreiding van vocabulaire en indien nodig grammatica.

Naast spreekvaardigheid komen ook de lees-en luistervaardigheid aan bod. Er worden presentaties voorbereid over culturele aspecten van Italië: o.a. literatuur, politiek, kunst, economie, filmografie.

Na het volgen van deze cursus is men in staat om zich te redden in de meeste situaties die kunnen optreden tijdens reizen in gebieden waar de taal wordt gesproken. Men kan een beschrijving geven van ervaringen en gebeurtenissen, verwachtingen en ambities en kan kort redenen en verklaringen geven voor meningen en plannen. Men kan de belangrijkste punten begrijpen uit duidelijke standaardteksten over vertrouwde zaken die regelmatig voorkomen op het werk, tijdens de studie en in de vrije tijd.

Van de cursisten wordt verwacht dat zij de lessen thuis voorbereiden (ongeveer twee uur per les).


Momenteel staan er geen activiteiten gepland. Het kan zijn dat deze activiteit weer opstart, houd daarvoor de website in de gaten.