Terug naar overzicht

Museumkring 2: Viva La Frida! Frida Kahlo Drents museum Assen

 Haar indrukwekkende oeuvre en haar levensstijl brachten Frida Kahlo roem en maakten haar tot wereldwijd icoon. Haar werk karakteriseerde zich door de vrolijke kleuren, die echter in contrast stond met een vervreemdende sfeer. Ze schilderde zelfportretten vol symboliek, geïnspireerd door haar relaties, gebroken lichaam en politieke overtuiging. Ze werd aanvankelijk alleen erkend als de vrouw van Rivera en als zelfstandige kunstenaar miskend, maar na haar eerste solotentoonstelling in 1938 was haar ster rijzend. En nu wordt ze als het boegbeeld gezien van vrouwen die onder de vleugels van hun beroemde partner vandaan zijn gekropen en tot eigen ontwikkeling én erkenning zijn gekomen.

De tentoonstelling werd samengesteld met werken uit het Museo Dolores Olmedo en de collectie uit het Blauwe huis (Nu Museo Frida Kahlo) van haar persoonlijke bezittingen als kleding, beschilderde korsetten en sieraden.

Ook dit seizoen is er weer mogelijkheid om een museum te bezoeken na een lezing over het te bezoeken gebouw en de tentoonstelling van dat moment. De gekozen tentoonstellingen zijn helaas onder voorbehoud, alle musea vermelden dat het risico bestaat dat daar, ten gevolge van de regelgeving rondom Covid 19, wijzigingen in kunnen komen.

Informatie
Code
CUL007-21 Gaat door
Docent
Inge van Velzen
Locatie
Rozet Centrum
Prijs
40,00