Terug naar overzicht

Basiscursus kleurpotloodtechnieken

In deze cursus maak je kennis met verschillende kleurpotloodtechnieken. Je ontdekt niet alleen de mogelijkheden met kleurpotlood, maar ook de kennis om je werk realistisch te laten lijken. Ook in je vrije werk wordt het makkelijker de juiste techniekkeuze te maken bij het gekozen onderwerp. In de reguliere kleurpotloodcursussen is er meestal minder tijd om de techniek uitgebreid te oefenen.

Onderwerpen die aan bod komen zijn: de kleurencirkel, kleur mengen en daardoor het completeren van het kleurenspectrum van je doos kleurpotloden, verlopen maken, underpainting, schaduw en licht ofwel hoe maak ik iets hol of bol, texturen maken, blenden en embossing. Verder krijg je achtergrondinformatie over de wereld van de kleurpotlood en de verschillen tussen de soorten, merken en kwaliteiten. Het is een fijne basiscursus om in je toekomstige kleurpotloodwerk je zekerder te voelen. Je hebt aan het eind van de cursus geleerd om grip te krijgen op je kleurwerk.

Eigen bijdrage materiaalkosten ongeveer 3 euro, te betalen aan de docent.

Momenteel staan er geen activiteiten gepland. Het kan zijn dat deze activiteit weer opstart, houd daarvoor de website in de gaten.