Terug naar overzicht

Cursus reportagefotografie

LET OP: dit is een activiteit van onze partner Rob Schouten Fotografie. Je kunt je rechtstreeks bij hem aanmelden: fotokba@kpnmail.nl

Reportagefotografie betekent verhalen vertellen. Dat kunnen grote maar ook kleine, persoonlijke verhalen zijn. In de lessen behandelen we de geschiedenis van de reportagefotografie, fotografische technieken, bekijken we de structuur van een reportage en kijken naar het gebruik van beeldelementen. Ook besteden we aandacht aan bewerken, selecteren en presenteren van een serie en werken we toe naar een eindpresentatie.

Dit is een vrij intensieve cursus met veel praktijkopdrachten zowel binnen als buiten de lessen. De eerste les worden zowel de onderwerpen voor 5 reportage-opdrachten bekend gemaakt als de data waarop deze besproken worden. Dit geeft je de gelegenheid om alvast te gaan plannen en organiseren. De opdrachten worden opgebouwd van een klein persoonlijk verhaal tot een reportage die zich afspeelt in een grotere of openbare ruimte. 

Wat heb je nodig? 

Deze cursus is geschikt voor mensen met minimaal de basiscursus als onderliggende kennis. Dat betekent dat je je eigen digitale reflex of systeemcamera qua bediening goed onder controle hebt.

Wil je weten of deze cursus bij je past, neem dan contact op met de docent. 

CURSUSPRIJS: €200,-


Informatie
Code
CRE345-21
Locatie
Rozet Centrum