Let op: Vrijdag 26 april is Rozet om 20 uur gesloten. Zaterdag 27 april (Koningsdag) is Rozet de hele dag gesloten.

Fietsexcursie groene oases

CRE235-23
Fietsexcursie groene oases

Tuinen met veel inheemse planten en aantrekkelijk voor vogels, vlinders, amfibieën en andere dieren zijn zeer waardevol voor de natuur in de stad. In Arnhem en omgeving hebben we daar hele mooie voorbeelden van. Tijdens deze excursie bezoeken we een aantal van deze tuinen. Je krijgt informatie over achtergrond en bedoeling van de tuinen en kunt zelf hun sfeer ervaren. Zeer de moeite waard voor iedereen die de eigen tuin ecologisch waardevoller wil maken en daar inspiratie voor op wil doen. Maar ook degenen die gewoon nieuwsgierig zijn naar deze mooie plekken in de stad zijn uiteraard van harte welkom.

We maken tijd om samen te lunchen, neem hiervoor je eigen lunchpakketje mee.

Waar gaan we naartoe: de ecologische tuin en de watertuin in het Spijkerkwartier, de heemtuin in Presikhaaf, de tuin van Sjef in Velp en de tuin bij voormalig zwembad Beekhuizen in Velp

BELANGRIJK:

  • We verzamelen bij Rozet en na een korte introductie fietsen we gezamenlijk langs de tuinen. Na de laatste locatie is de excursie afgelopen, we komen dus NIET meer terug bij Rozet. 
  • Door een enkele druppel laten we ons niet tegenhouden maar als er echt slecht weer voorspeld wordt stellen we de excursie een week uit. Houd hier alvast rekening mee in je agenda: de alternatieve datum is zaterdag 21 mei. 


Gegevens

Nog 10 plekken beschikbaar
Rozet Centrum
Kortestraat 16
6811 EP Arnhem
€ 27,50
Docent Marleen Malais
Zaterdag 13 mei 2023 10:30 - 15:00

Gerelateerde evenementen

Komende activiteiten

Fotograferen met je smartphone

Fotograferen met je smartphone

Foto's maken, bewerken en opslaan op je smartphone.

25 mei 13:00 - 16:00
Rozet Centrum
Audiotour StadsWoud

Audiotour StadsWoud

Loop mee met Flore en ontdek hoe de natuur, ook in de Arnhemse binnenstad, in de kleinste en gekste hoekjes te vinden is. 

Rozet Centrum
ONLINE LEZING: Leibniz en Berkeley

ONLINE LEZING: Leibniz en Berkeley

LET OP: deze serie van 3 lezingen kijk je thuis op je eigen computer. Na inschrijving ontvang je de linkjes in je bevestiging.Leibniz en Berkeley: twee wijsgeren die langs verschillende wegen tot dezelfde stelling kwamen: materiële dingen bestaan niet.

ONLINE