Terug naar overzicht

Heerlijk vega, koken met het seizoen

We zijn aangekomen in een van Nederlands mooiste seizoenen: de herfst, een prachtig seizoen om mee te koken. En dus een uitgelezen moment om te gaan werken met grote groenten als pompoen en knolselderij, maar ook met paddenstoelen en met de noten die de zomer ons hebben gegeven. Deze ingrediënten kunnen zeer breed worden ingezet in de vegetarische keuken. De pompoen is zelfs zo veelzijdig dat hij in zowel een voor, hoofd en nagerechten de ster kan zijn.

Chef Jannick Philipsen: ik ga je laten zien hoe gemakkelijk en veelzijdig deze seizoensproducten zijn om heerlijk mee te koken, en dat je lang niet altijd een recept nodig hebt. Als hoofdgerecht gaan we een risotto maken met pompoen, paddenstoelen, noten en rozemarijn. Ook gaan we ervaren hoe goed het restafval nog van pas kan komen.  

Jannick Philipsen heeft gekookt bij de restaurants Het Amusement en Konijnenvoer in Arnhem.

De prijs van de workshop is inclusief ingrediëntkosten.

Momenteel staan er geen activiteiten gepland. Het kan zijn dat deze activiteit weer opstart, houd daarvoor de website in de gaten.