Terug naar overzicht

DAG: Suriname op de Indische Tentoonstelling in Arnhem 1928

In de zomer van 1928 werd op het landgoed Zypendaal te Arnhem een tentoonstelling georganiseerd waarin het Nederlandse publiek kon kennismaken met producten en culturen uit de Oost- en West Indische koloniën. De mensen uit de koloniën vormen een belangrijk deel van de attractie van de tentoonstelling. Caroline von Lieberherr en Petronella Lapar, twee hoedenvlechters uit Suriname maakten deel uit van de tentoonstelling. In de Nieuwe Rotterdamsche Courant (NRC) werd de tentoonstelling als noodzakelijk gezien om antikoloniale geluiden de kop in te drukken: “Wij wenschen dan ook niet meer lijdelijk aan te zien, dat ons goedwillend Nederlandsch bestuur daarginds wordt gelasterd en onze inzettingen uit onkunde, naijver en vijandschap beklad.”

Barbara Esseboom neemt ons in deze lezing mee naar de achtergronden van de presentatie van Suriname op de Indische Tentoonstelling 1928 in Arnhem.

Dit is een activiteit van Museum Bronbeek op de Dag van de Arnhemse Geschiedenis.

Momenteel staan er geen activiteiten gepland. Het kan zijn dat deze activiteit weer opstart, houd daarvoor de website in de gaten.