Erfgoed Gezocht: Online lezing ArcheoAcademy

EGC27-21
Erfgoed Gezocht: Online lezing ArcheoAcademy

De bossen en heidegebieden van de Veluwe herbergen nog allerlei resten uit de prehistorie. Door een nieuwe meettechniek, zgn. LiDAR metingen, kan het reliëf dat schuil gaat onder vegetatie zichtbaar gemaakt worden en zijn structuren zoals grafheuvels te ontdekken. In het afgelopen half jaar hebben vrijwilligers meegeholpen om hoogtekaarten te onderzoeken en zijn veel nog onbekende potentiële grafheuvels, raatakkers of Celtic fields en houtskoolmeilers ontdekt. Deze lezing bespreekt de resultaten van dit onderzoek en hun implicaties voor ons beeld van het Veluwse verleden. Ook zal worden ingegaan op het veldwerk dat samen met vrijwilligers wordt uitgevoerd en waar nog aan deelgenomen kan worden, o.a. in de gemeente Arnhem.

Dr. Eva Kaptijn is Projectleider Erfgoed Gezocht bij Erfgoed Gelderland. 

Deze gratis ArcheoAcademy lezing werd 7 oktober uitgezonden via een livestream en is hier terug te zien.  


ArcheoHotspot: Vanaf 2021 is er in Arnhem weer een ArcheoHotspot actief. Een plek waar archeologische vondsten uit de directe omgeving worden onderzocht samen met professionals, vrijwilligers, scholieren en andere geïnteresseerden: iedereen kan meedoen! Archeohotspot Arnhem is een samenwerking tussen Gemeente Arnhem, Erfgoed Gelderland, AWN, Saxion Hogeschool, Stichting Archeohotspots en Rozet. 

ArcheoAcademy: De ArcheoHotspot organiseert ook vier keer per jaar een speciale lezing over Arnhemse en Gelderse archeologische onderwerpen vanuit de ArcheoAcademy. Deze lezingen zijn hier terug te zien. Ze zijn voor een breed publiek interessant.

Op de hoogte blijven van activiteiten van de ArcheoHotspot en ArcheoAcademy? Stuur dan een mail naar archeohotspot@rozet.nl

Gegevens

ONLINE
--
-- --
Donderdag 7 okt. 2021 19:30 - 20:00

Gerelateerde evenementen

Komende activiteiten

Online: Van Pilgrim fathers tot de Marlboro-man: kunst in Noord-Amerika

Online: Van Pilgrim fathers tot de Marlboro-man: kunst in Noord-Amerika

De ontwikkeling van de Noord-Amerikaanse kunst.

ONLINE
ONLINE LEZING: Pierre Abélard

ONLINE LEZING: Pierre Abélard

LET OP: deze serie van 2 lezingen kijk je thuis op je eigen computer. Abélard, een filosoof, dichter en theoloog, wiens invloed reikt tot in het heden.

ONLINE
ONLINE LEZING: Leibniz en Berkeley

ONLINE LEZING: Leibniz en Berkeley

LET OP: deze serie van 3 lezingen kijk je thuis op je eigen computer. Na inschrijving ontvang je de linkjes in je bevestiging.Leibniz en Berkeley: twee wijsgeren die langs verschillende wegen tot dezelfde stelling kwamen: materiële dingen bestaan niet.

ONLINE

Terugkerende activiteiten

Online: ArcheoAcademy

Online: ArcheoAcademy

ONLINE
ArcheoHotspot Arnhem

ArcheoHotspot Arnhem

Rozet Centrum