Terug naar overzicht

Erfgoed Gezocht: Online lezing ArcheoAcademy

De bossen en heidegebieden van de Veluwe herbergen nog allerlei resten uit de prehistorie. Door een nieuwe meettechniek, zgn. LiDAR metingen, kan het reliëf dat schuil gaat onder vegetatie zichtbaar gemaakt worden en zijn structuren zoals grafheuvels te ontdekken. In het afgelopen half jaar hebben vrijwilligers meegeholpen om hoogtekaarten te onderzoeken en zijn veel nog onbekende potentiële grafheuvels, raatakkers of Celtic fields en houtskoolmeilers ontdekt. Deze lezing bespreekt de resultaten van dit onderzoek en hun implicaties voor ons beeld van het Veluwse verleden. Ook zal worden ingegaan op het veldwerk dat samen met vrijwilligers wordt uitgevoerd en waar nog aan deelgenomen kan worden, o.a. in de gemeente Arnhem.

Dr. Eva Kaptijn is Projectleider Erfgoed Gezocht bij Erfgoed Gelderland. 

Deze gratis ArcheoAcademy lezing werd 7 oktober uitgezonden via een livestream en is hier terug te zien.  


ArcheoHotspot: Vanaf 2021 is er in Arnhem weer een ArcheoHotspot actief. Een plek waar archeologische vondsten uit de directe omgeving worden onderzocht samen met professionals, vrijwilligers, scholieren en andere geïnteresseerden: iedereen kan meedoen! Archeohotspot Arnhem is een samenwerking tussen Gemeente Arnhem, Erfgoed Gelderland, AWN, Saxion Hogeschool, Stichting Archeohotspots en Rozet. 

ArcheoAcademy: De ArcheoHotspot organiseert ook vier keer per jaar een speciale lezing over Arnhemse en Gelderse archeologische onderwerpen vanuit de ArcheoAcademy. Deze lezingen zijn hier terug te zien. Ze zijn voor een breed publiek interessant.

Op de hoogte blijven van activiteiten van de ArcheoHotspot en ArcheoAcademy? Stuur dan een mail naar archeohotspot@rozet.nl

Momenteel staan er geen activiteiten gepland. Het kan zijn dat deze activiteit weer opstart, houd daarvoor de website in de gaten.