In de voetsporen van 'De Stille Slag'

EGC14-24
In de voetsporen van 'De Stille Slag'

Documentaire over Arnhemse Joodse onderduikkinderen met aansluitend een wandeling langs het verdwenen Joods verleden van de stad.

Een gelukkige jeugd verandert in de nachtmerrie van de Duitse bezetting. In de documentaire ‘Ik heb geluk gehad’ kijken Arnhemse Joodse onderduikkinderen, nu op leeftijd, terug op deze indringende periode. Documentairemaker Jos Vecht en oud-docent geschiedenis Peter Jetten zullen een korte inleiding geven op de documentaire.

Aansluitend volgt een wandeling door het centrum langs het zichtbare en onzichtbare Joods verleden van Arnhem. Aan de hand van foto’s wordt duidelijk wat er is verdwenen. De wandeling is geïnspireerd op het boek van Margo Klijn, auteur van ‘De stille slag, Joodse Arnhemmers, 1933-1945". We lopen in groepjes onder leiding van een gids. Na afloop is er bij het monument gelegenheid tot napraten.

De activiteit begint in Rozet en eindigt bij het Joods monument op het Kerkplein. 

De documentaire duurt 30 minuten en de wandeling ongeveer 1 uur.

Programma:

15.30-16.00 uur: Vertoning documentaire 

16.00-16.30 uur: Vragen en klaarmaken voor wandeling

16.30-17.30 uur: Wandeling met informatiemap


Ben je geïnteresseerd in boeken over dit onderwerp? Bekijk dan eens deze tiplijst.

Gegevens

Nog 15 plekken beschikbaar
Rozet Centrum
Kortestraat 16
6811 EP Arnhem
€ 11,00
Zaterdag 20 apr. 2024 15:30 - 17:30
Hulp nodig bij het inschrijven?

Gerelateerde evenementen

Komende activiteiten

Audiotour StadsWoud

Audiotour StadsWoud

Loop mee met Flore en ontdek hoe de natuur, ook in de Arnhemse binnenstad, in de kleinste en gekste hoekjes te vinden is. 

Rozet Centrum
ONLINE LEZING: Leibniz en Berkeley

ONLINE LEZING: Leibniz en Berkeley

LET OP: deze serie van 3 lezingen kijk je thuis op je eigen computer. Na inschrijving ontvang je de linkjes in je bevestiging.Leibniz en Berkeley: twee wijsgeren die langs verschillende wegen tot dezelfde stelling kwamen: materiële dingen bestaan niet.

ONLINE
Tentoonstelling | Public Space

Tentoonstelling | Public Space

In de tentoonstelling Puclic Space zie je verschillende kunstenaars die werk hebben gemaakt voor de openbare ruimte of geïnspireerd zijn door de openbare ruimte. Bekijk onder andere hoe Eric Treillard met ‘The City Is A Playground’ een leeg en vergeten pleintje in een handomdraai omtovert tot een bruisend basketbalveld. Beklim één van de traptreden van City Guide to Kataro van Jasper Bloem en ervaar en bewonder deze complexe hyperdigitale stad vanuit een onalledaags perspectief. Maak een wandel- of fietstocht langs publieke kunstwerken en opvallende cultuurobjecten die kriskras door de wijken van Arnhem staan.De routes zijn samengesteld door Theo Brink van Stichting Kunst in de Publieke Ruimte. Verder zie je werk van Krista Burger, gemaakt i.s..m. leerlingen  basisschool Pythagoras - Pieter de Jong en de ingrepen in de publieke ruimte van studenten ArtEZ GDA. Loop langs de trappen van Rozet en bekijk de kaderwand en bezoek de expositieruimte De Vis op de derde verdieping. Voor meer achtergrond over Sporen in Gelderland ga je naar het Erfgoedcentrum in de kelder.Kom langs en laat je inspireren! Je vindt alle info op de Public Space pagina.

Rozet Centrum

Terugkerende activiteiten

Arnhems Uurtje Cultuur - online

Arnhems Uurtje Cultuur - online

ONLINE
Online: ArcheoAcademy

Online: ArcheoAcademy

ONLINE