Terug naar overzicht

Korte Verhalen Schrijven

Hoe schrijf je een goed kort verhaal? Voor alle creatieve schrijvers die willen oefenen met dit genre start de Arnhemse auteur Lisa Huissoon de workshopserie Korte Verhalen Schrijven.  

Lisa Huissoon (1995) debuteerde vorig jaar met Alle mensen die ik ken (De Arbeiderspers). Dat boek leverde veel mooie recensies en landelijke aandacht op. 'Met stip het meest originele debuut van 2020', schreef NRC Handelsblad.

Lisa over de reeks: "In de workshopreeks Korte Verhalen Schrijven gaan we aan de slag met het schrijven van een korte tekst. We gaan onderzoeken wat een kort verhaal kan zijn en zullen het werk van andere schrijvers lezen om daarvan te leren. Daarbij kijken we niet alleen naar de technische aspecten van een tekst, maar gaan we het ook hebben over het gevoel dat wordt opgeroepen met de details, de beschreven ruimte en het taalgebruik."

"Tijdens de workshops is er tijd om aan het verhaal te werken. De bijeenkomsten vinden plaats in een kleine groep, zodat er voldoende tijd is voor iedereen om werk voor te dragen en op elkaar te reageren. We sluiten af met een opdracht waarmee je zelfstandig verder kan."Momenteel staan er geen activiteiten gepland. Het kan zijn dat deze activiteit weer opstart, houd daarvoor de website in de gaten.