Terug naar overzicht

Live Your Story: over discriminatie en racisme

Deze activiteit is onderdeel van Piepschuim Rozet: een creatieve broedplaats vol activiteiten. Kijk op www.piepschuimrozet.nl voor meer informatie.
Je hebt geen QR-code nodig om dit evenement te kunnen bezoeken.

In het huidige maatschappelijk debat is er steeds meer ruimte voor mensen om hun ervaringen te delen aangaande discriminatie en racisme. Tegelijkertijd merken we een grote terughoudendheid om te spreken over hoe men zich soms ongelijk behandeld voelt op plekken waar zij veel komen. Veel mensen willen een open houding aannemen en racisme uitbannen. Live Your Story verzamelde verhalen en heeft dat verwerkt in een theatervoorstelling met workshop waarin persoonlijke verhalen worden gedeeld.

Live Your Story geeft op speelse wijze handvatten hoe je racisme en discriminatie zelf kunt aanpakken. Ze tonen het verschil tussen bewust en onbewust racisme, bijvoorbeeld wanneer je door een grapje onbewust en onbedoeld iemand discrimineert. Ze maken duidelijk dat het niet gaat om de intentie van de zender, maar om het effect op de ontvanger. Ze stoppen de vraag ‘waar kom jij vandaan?’, met alle bijbehorende oordelen, en richten zich op de vraag: waar voel jij je thuis en hoe kan ik eraan bijdragen dat jij je welkom voelt?

In de workshop na afloop van de voorstelling is er veel ruimte voor gesprek. Na dit programma: weet je wat je kunt doen om op elke plek in je leven een veilige sfeer te creëren waarin elk mens zich gezien voelt. 


Momenteel staan er geen activiteiten gepland. Het kan zijn dat deze activiteit weer opstart, houd daarvoor de website in de gaten.