Live Your Story: over discriminatie en racisme

Live Your Story: over discriminatie en racisme

Deze activiteit is onderdeel van Piepschuim Rozet: een creatieve broedplaats vol activiteiten. Kijk op www.piepschuimrozet.nl voor meer informatie.
Je hebt geen QR-code nodig om dit evenement te kunnen bezoeken.

In het huidige maatschappelijk debat is er steeds meer ruimte voor mensen om hun ervaringen te delen aangaande discriminatie en racisme. Tegelijkertijd merken we een grote terughoudendheid om te spreken over hoe men zich soms ongelijk behandeld voelt op plekken waar zij veel komen. Veel mensen willen een open houding aannemen en racisme uitbannen. Live Your Story verzamelde verhalen en heeft dat verwerkt in een theatervoorstelling met workshop waarin persoonlijke verhalen worden gedeeld.

Live Your Story geeft op speelse wijze handvatten hoe je racisme en discriminatie zelf kunt aanpakken. Ze tonen het verschil tussen bewust en onbewust racisme, bijvoorbeeld wanneer je door een grapje onbewust en onbedoeld iemand discrimineert. Ze maken duidelijk dat het niet gaat om de intentie van de zender, maar om het effect op de ontvanger. Ze stoppen de vraag ‘waar kom jij vandaan?’, met alle bijbehorende oordelen, en richten zich op de vraag: waar voel jij je thuis en hoe kan ik eraan bijdragen dat jij je welkom voelt?

In de workshop na afloop van de voorstelling is er veel ruimte voor gesprek. Na dit programma: weet je wat je kunt doen om op elke plek in je leven een veilige sfeer te creëren waarin elk mens zich gezien voelt. 


Gegevens

Nog 34 plekken beschikbaar
Rozet Centrum (ruimte Auditorium)
Kortestraat 16
6811 EP Arnhem
Gratis
Donderdag 7 okt. 2021 19:15 - 21:00

Gerelateerde evenementen

Komende activiteiten

CoderDojo Arnhem

CoderDojo Arnhem

Ben jij tussen de 7 en 17 jaar en wil je op een speelse, leuke en uitdagende manier kennis maken met techniek en programmeren? Kom dan naar CoderDojo Arnhem!

20 april 14:00 - 16:30
Rozet Centrum
Digitale Nalatenschap: wat gebeurt er na mijn overlijden met mijn online accounts?

Digitale Nalatenschap: wat gebeurt er na mijn overlijden met mijn online accounts?

Veel mensen staan er niet bij stil dat zij na hun overlijden online gewoon verder leven. Je accounts voor social media, maar ook foto's die je in de c

24 april 10:00 - 11:30
Rozet Centrum
Leer zelf online je reis of vakantie te boeken

Leer zelf online je reis of vakantie te boeken

Als je zelf via internet je vakantie of reis boekt ben je vaak goedkoper uit dan wanneer je het overlaat aan een reisbureau. En je kunt je reis naar j

25 april 19:00 - 20:30
Rozet Kronenburg

Terugkerende activiteiten

ArcheoHotspot Arnhem

ArcheoHotspot Arnhem

Rozet Centrum