Terug naar overzicht

Inspiratiebijeenkomst Nationale Voorleesdagen 2022

Tijdens de Nationale Voorleesdagen van 26 januari t/m 4 februari 2022 staat het prentenboek Maar eerst ving ik een monster van Tjibbe Veldkamp en Kees de Boer centraal, dat voor kleuters heel geschikt is, maar te moeilijk is voor dreumesen en de meeste peuters. In Arnhem is daarom gekozen voor een alternatief prentenboek van het jaar nl. Vos gaat een stukje rijden van Susanne Strasser. Dit prentenboek staat ook vermeld op de prentenboeken top tien lijst 2022.

Tijdens de inspiratiebijeenkomst gaan we aan de slag met Vos gaat een stukje rijden


Tijdens de inspiratiebijeenkomst gaan we aan de slag met Vos gaat een stukje rijden

Vos gaat op pad met zijn loopauto: door de velden, over steentjes, door de plassen. Wat klinkt dat leuk! Vos geniet maar heeft niet in de gaten dat eerst Muis, dan ook Mol en uiteindelijk een hele stoet dieren met hem meereist.

Op dinsdag 18 januari (Rozet bibliotheek Kronenburg) of donderdag 20 januari (Rozet bibliotheek Presikhaaf) van 18.00 tot 21.00 uur ben je als pedagogisch medewerker van harte welkom bij de gratis inspiratiebijeenkomst. Er worden inspirerende workshops gegeven. We delen tips en ervaringen en bedenken samen ideeën rondom het prentenboek van het jaar, die je tijdens de Nationale Voorleesdagen direct in de praktijk toe kunt passen. Het is een aanrader om van te voren het boek al een keer gelezen te hebben. Bij aanvang wordt ervoor broodjes, koffie en thee gezorgd. Inloop vanaf 17.30 uur.

Na afloop krijgt iedere deelnemer inspiratie mee van de prentenboeken Vos gaat een stukje rijden en Maar eerst ving ik een monster.


Momenteel staan er geen activiteiten gepland. Het kan zijn dat deze activiteit weer opstart, houd daarvoor de website in de gaten.