Terug naar overzicht

Koepelcollege met David van Reybrouck

Wij ontvangen auteur David van Reybrouck voor weer een prikkelend ‘koepelcollege’. Dit is een college in de Koepelkerk in Arnhem dat deel uitmaakt van een reeks colleges op deze mooie locatie.

Vijf jaar lang werkte deze cultuurhistoricus, archeoloog en schrijver aan zijn nieuwe boek ‘Revolusi’. Hij sprak met bijna tweehonderd mensen die in de jaren ‘40 de Indonesische onafhankelijkheidsstrijd meemaakten en verwerkte deze interviews in zijn boek. Van Reybrouck zocht deze mensen op in Indonesische rusthuizen, Japanse miljoenensteden en op verafgelegen eilanden.

Met ‘Revolusi’ laat hij zien dat deze geschiedenis veel meer is dan een conflict tussen kolonisator Nederland en het gekoloniseerde Indië. Het was de eerste moderne dekolonisatieoorlog, die onafhankelijkheidsbewegingen in Azië, Afrika en de Arabische wereld inspireerde.

Revolusi is een meeslepend boek gebaseerd op grondig onderzoek. Ondertussen blijft zijn bestseller Congo hoge ogen gooien in binnen- en buitenland. Aan dit huzarenstuk werkte hij zes jaar. Het werd bekroond met de Libris Geschiedenisprijs 2010, de AKO Literatuurprijs 2010 en de Prix Médicis 2012 en werd in bijna 20 talen vertaald.

Het Koepelcollege wordt georganiseerd door Rozet en de boekhandels Het Colofon en Hijman Ongerijmd. Kaarten zijn verkrijgbaar bij beide boekhandels en op deze site.

Inclusief koffie en thee in de pauze.

Er vindt aan de deur een Corona toegangscontrole plaats.


Momenteel staan er geen activiteiten gepland. Het kan zijn dat deze activiteit weer opstart, houd daarvoor de website in de gaten.