Terug naar overzicht

1..2...3…. camera loopt… Actie!... (Voor leerkrachten PO Arnhem e.o.)

Een actieve studiemiddag over zelf film maken in de klas, over film als leermiddel.

Op woensdag 23 maart organiseren Rozet, Filmhub Oost en Focus filmtheater in het kader van ‘kunst en techniek’ een gezamenlijk een bijeenkomst over film- en beeldeducatie. Hoe zet je film op een educatieve en creatieve manier in, in jouw klas? Zowel als kunstvorm, als ook ondersteunend bij cognitieve vakken en als leermiddel.

Swipend en scrollend omringen kinderen zich de hele dag met bewegend beeld. Het is dé manier waarop ze de wereld en zichzelf ontdekken. Film en beeldonderwijs sluiten perfect aan bij de belevingswereld van kinderen. Dit maakt film een sterk leermiddel om leerlingen te laten oefenen met metacognitieve vaardigheden, om lastige thematiek bespreekbaar te maken en om vakoverstijgend in te zetten in het onderwijs.

We gaan in op de mogelijkheden van film- en beeldeducatie onderwijs-breed, geven tips hoe je creatief met film aan de slag kan en geven handvatten hoe je film (als kunstvorm) kan bespreken met leerlingen. Hoe bespreek je beeld, zodat het kijkproces een betekenisvolle activiteit wordt? Waarom maakt de regisseur bepaalde keuzes voor sfeer, techniek, muziek? Wat wil de regisseur vertellen, hoe verpakt hij deze boodschap en wat vind jij ervan? En in een workshop met een filmmaker maak je zelf een korte film.

Welkom, zeker ook samen met collega’s van jouw school.

Kan je niet wachten? Vraag dan alvast gratis de Film Wijze Waaier aan bij Filmhub Oost boordevol les ideeën: info@filmhuboost.nl

Programma

14.00 inloop

14.30 - 14.35 Welkom en introductie

14.35 - 14.50 Film vanuit een kunst en cultuur bril aan de hand van een korte film door Focus.

14.50 - 15.05 filmeducatie en tiktok met Sanne Assink; filmen, acteren en monteren en social media filmpjes analyseren.

15.05 - 15.15 Filmwijzer-waaier en mogelijkheden Filmhub Oost

15.15 - 15.30 Inscience: film als onderzoekend leermiddel

15.30 - 15.40 pauze

15.40 - 16.40 workshop film maken

16.40 - 17.00 resultaten bekijken


Momenteel staan er geen activiteiten gepland. Het kan zijn dat deze activiteit weer opstart, houd daarvoor de website in de gaten.