Terug naar overzicht

Op reis door de Arabische literatuur

De Arabische literatuur kent een lange geschiedenis. De vroegste Arabische literatuur verscheen al in de 5e eeuw na Christus. We kunnen de Arabische literatuur vervolgens indelen over verschillende tijdperken, waaronder de pre-islamitische periode, het tijdperk van de Abassiden, het Andalusische tijdperk en de moderne tijd.

In deze 2 lessen maak je kennis met een aantal dichters en schrijvers uit verschillende periodes in de geschiedenis van de Arabische literatuur. Via de literatuur maak je op die manier ook kennis met de Arabische geschiedenis.

We kennen veel poëzie en romans, maar daarnaast ook veel verhalen die de Arabische literaire traditie kenmerken, waarvan de verhalen van Duizend-en-een-nacht de bekendste zijn. We leren over de herkomst van deze verhalen en lezen er een aantal in vertaling. We lezen ook een aantal gedichten en fragmenten van moderne romans.

De lessen worden gegeven in het Nederlands en het materiaal dat we gebruiken is geschreven in het Engels of het Nederlands.

Momenteel staan er geen activiteiten gepland. Het kan zijn dat deze activiteit weer opstart, houd daarvoor de website in de gaten.