Terug naar overzicht

Een korte geschiedenis van de archeologie: Online lezing ArcheoAcademy

Ieder jaar vinden de Nationale Archeologiedagen plaats en met grote regelmaat verschijnen er berichten over archeologische ontdekkingen in de media. Maar hoe zit het nu met de geschiedenis van de archeologie zelf? Deze presentatie gaat hier kort op in: van ’s werelds eerste ‘archeologen’ in het oude nabije oosten tot gedachten uit de 20e eeuw.

Drs. Martijn Defilet is stadsarcheoloog en bestuursadviseur erfgoed bij de Gemeente Arnhem. 

Deze gratis ArcheoAcademy lezing werd uitgezonden tijdens de Nationale Archeologiedagen en is hier te zien. 


ArcheoHotspot Arnhem is een plek waar archeologische vondsten uit de directe omgeving worden onderzocht samen met professionals, vrijwilligers, scholieren en andere geïnteresseerden: iedereen kan meedoen! Archeohotspot Arnhem is een samenwerking tussen Gemeente Arnhem, Erfgoed Gelderland, AWN, Saxion Hogeschool, Stichting Archeohotspots en Rozet.

ArcheoAcademy: De ArcheoHotspot organiseert ook vier keer per jaar een speciale lezing over Arnhemse en Gelderse archeologische onderwerpen vanuit de ArcheoAcademy. Ze zijn voor een breed publiek interessant.

Bekijk hier alle lezingen

Op de hoogte blijven van activiteiten van de ArcheoHotspot en ArcheoAcademy? Stuur dan een mail naar archeohotspot@rozet.nl

Informatie
Wijk
Centrum
Activiteit
Lezing
Tijdstip
Doorlopende activiteit
Locatie
ONLINE