Tijdens dit Kindercollege vertelt kinderboekenschrijver Henna Goudzand alles over Keti Koti.
Op 1 juli 1863 werd de slavernij afgeschaft. Deze feestdag heet Keti Koti. Dit betekent gebroken ketenen.
Kinderboekenschrijfster Henna Goudzand, onder andere bekend van Sesamstraat, heeft een boek geschreven 'Op de rug van Bigi Kayman'.
De kinderen Kofi en Afi lopen weg van de suikerrietplantage waarop zij en hun ouders als slaaf gevangen worden gehouden. Bigi, een enorme krokodil, brengt Kofi en Afi op zijn rug naar de overkant van de rivier waar ze veilig zijn.
Henna komt langs in Rozet en vertelt over Keti Koti, over slavernij in het verleden en ook over het racisme dat vandaag de dag nog steeds bestaat en uiteraard over het verhaal van Bigi Kayman.
We zingen samen het liedje van Bigi Kayman en je kunt natuurlijk alle vragen stellen aan Henna.
Meld je snel aan en kom langs!
Dit jaar wordt er voor de tweede keer Keti Koti gevierd in Arnhem. Keti Koti betekent 'Verbroken Ketenen'. Het symboliseert de afschaffing van de slavernij op 1 juli 1863 in de toenmalige koloniën Suriname en de Nederlandse Antillen.
Dit jaar wordt er voor het eerst Keti Koti gevierd in Arnhem. Keti Koti betekent 'Verbroken Ketenen'. Het symboliseert de afschaffing van de slavernij op 1 juli 1863 in de toenmalige koloniën Suriname en de Nederlandse Antillen.
Lampje erop is een theatrale talkshow over ‘gewone’ mensen met een bijzonder verhaal. Op donderdag 23 juni staat de tweede Rozet editie in het teken van het thema THUIS. Interviewer en theatermaker Wendelien Wouters gaat met mensen in gesprek over de vraag 'wat is thuis?'
Het kunstvaklab is een ontmoetingsplek voor kunstvakdocenten die werkzaam zijn binnen het Arnhemse basisonderwijs. Tijdens de kunstvaklabs delen de docenten ervaringen en doen ze nieuwe kennis op. Daarbij staan actuele onderwerpen en ontwikkelingen centraal. De kunstvaklabs vinden drie keer per schooljaar plaats. Deelname is gratis.