Archeologen uit de stad en regio geven online lezingen voor ieder die geïnteresseerd is in archeologie.
ArcheoHotspot Arnhem maakt archeologie voor iedereen tastbaar en toegankelijk. Kijk mee, doe mee, denk mee!
Elke dinsdagmiddag tussen 13:00 en 16:00 uur
De Muziekmakerij is de muziekschool voor Arnhem en omgeving.
De Vloer, school voor podiumkunsten, is de plaats in Arnhem voor dans, zang en spel.
Keramiek, beeldhouwen, boetseren, edelsmeden, schrijven en tekenen/schilderen en kunstgeschiedenis.
Vanuit huis toch je culturele en historische kennis vergroten? Deze mini-colleges zijn razend interessant en gratis!
Voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van Arnhem, van Arnhem houdt of Arnhem beter wil leren kennen is er nu de online cursus Arnhemkunde.
ArtEZ Connected is een samenwerkingsverband tussen het ArtEZ Conservatorium Enschede en diverse partners waar je ontdekt of een muziekopleiding iets voor jou is.
👗 | Iedere 3e vrijdag en zaterdag van de maand is in Rozet Centrum: de pop-up kledingbieb. Tijdens onze openingsuren is iedereen welkom om een kijkje te nemen in de collectie die per seizoen wisselt. Outfit Library LESS (de kledingbieb) biedt een ruime keuze aan dameskleding in allerlei stijlen en maten (34-54).
🧵| Alles wat je tijdens de pop-up ziet, kun je lenen met een strippenkaart of kopen. De kleding is met liefde geselecteerd, gewassen, gestoomd, als nodig gerepareerd (of zelfs vermaakt) en helemaal klaar om weer gedragen te worden!
De Arnhemse schrijver Lisa Huissoon start met de 6-delige workshopsreeks Schrijven & Verdwalen. "Tijdens de cursus gaan we aan de slag met het schrijven van korte teksten en onderzoeken we welke manieren er zijn om nieuw materiaal te verzamelen of te maken. Eén van de uitgangspunten hierbij is het inzoomen op de details, waarin vaak grote thema’s verscholen liggen."
Tekenen en schilderen op een unieke locatie, het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem.
De stad, we wonen er, leven er, werken er. Maar waarom is de wijk Malburgen zo speciaal ?
Beleef de Arnhemse modemaand in Rozet.
Zou jij graag willen genieten van alle voordelen van vegan - oftewel plantaardig - koken maar loop je soms vast? Meld je dan snel aan voor deze leuke cursus.
Workshop Scarfed Down by Karen Samson
Scarfed Down is a workshop developed by As of Nū in which giving and receiving is central. Within this workshop, fashion is not just clothing or textiles, but also experience, emotions, solidarity and care. The purpose of this workshop is to listen to what others need. You turn your own garment into a scarf and therefore invest time, energy and creativity. In the Scarfed Down workshop the scarf is used as a conversation starter, listening line and a way to get closer together. In this workshop participants make a scarf from a piece of clothing they have brought with them, for a yet unknown destination or owner. You donate this piece of clothing to the new owner. Ideally this is not just an old, worn out piece of clothing, but a dear one that tells a story about the owner, you.
Tijdens de Mode periode in Rozet, programmeren we samen met Karmen Samson de workshop Scarfed Down.
Scarfed Down is een workshop ontwikkeld door As of Nū waarin geven en ontvangen centraal staat. Binnen deze workshop is mode niet alleen maar kleding of textiel, maar ook beleving, emoties, solidariteit en zorgzaamheid. Het doel van deze workshop is luisteren naar waar een ander behoeften aan heeft. Je maakt van jouw eigen kledingstuk een sjaal en steekt hier dus tijd, energie en creativiteit in. Bij de Scarfed Down workshop wordt de sjaal gebruikt als gespreksstarter, luisterlijn en middel om dichter bij elkaar te komen.
In deze workshop maken deelnemers van een zelf meegebracht kledingstuk een sjaal, voor een tot dan toe onbekende. Dit doen zij door een kledingstuk te ‘doneren’. Idealiter is dit niet zomaar een oud, afgedankt kledingstuk, maar een kledingstuk dat men koestert, een diepere betekenis heeft of een persoonlijk verhaal met zich meedraagt.
Stadsarcheoloog Martijn Defilet gaat in vogelvlucht door de geschiedenis van de archeologie.
Deze gratis, online lezing is vanaf vrijdag 17 juni hier te zien.
Dit jaar wordt er voor de tweede keer Keti Koti gevierd in Arnhem. Keti Koti betekent 'Verbroken Ketenen'. Het symboliseert de afschaffing van de slavernij op 1 juli 1863 in de toenmalige koloniën Suriname en de Nederlandse Antillen.
Kom met je familie naar het Erfgoedcentrum in Rozet, er is hier voor iedereen wat te doen tijdens de nationale archeologiedagen!
Ontdek fietsend het Romeins verleden van Arnhem.
Dit jaar wordt er voor het eerst Keti Koti gevierd in Arnhem. Keti Koti betekent 'Verbroken Ketenen'. Het symboliseert de afschaffing van de slavernij op 1 juli 1863 in de toenmalige koloniën Suriname en de Nederlandse Antillen.
Lampje erop is een theatrale talkshow over ‘gewone’ mensen met een bijzonder verhaal. Op donderdag 23 juni staat de tweede Rozet editie in het teken van het thema THUIS. Interviewer en theatermaker Wendelien Wouters gaat met mensen in gesprek over de vraag 'wat is thuis?'
Hoe kunnen we een regeneratieve samenleving creëren, die de aarde en al haar inwoners laat opbloeien?
De Brommer Op Zee boekenclubhost van de maand juni is Thomas Olde Heuvelt (1983) en komt naar Rozet.
Olde Heuvelt’s Orakel is dit jaar genomineerd voor de Gouden Strop!
Het boek is vanaf 1 juni met exclusieve notities van de schrijver gratis te lezen in de Brommer op zee-app.
Deze kun je downloaden via de Apple of Play Store.
Wil je met medelezers én Thomas Olde Heuvelt zelf in gesprek over het boek 'Orakel'? Dat kan tijdens de Brommer Op Zee meet up in Rozet!
Schrijf je gratis in voor de meet up op dinsdag 28 juni om 19.30 uur.
Deelnemen kan online of op locatie Rozet in Arnhem.
De plekken op locatie zijn beperkt, er geldt wie het eerst komt wie het eerst maalt. Je ontvangt enkele dagen van tevoren een ticket voor de locatie of een online link als de locatie vol was. Iedereen is welkom en online is er altijd plek.
Veel plezier en wie weet tot 28 juni aanstaande!
Zaterdagmiddag 9 juli 2022 presenteren Rosa, Sebastiaan, Ruud & Angelique het eerste prentenboek over het beroemdste beeld van Arnhem: Feestaardvarken Leeft!
De natuur is je inspiratiebron en de camera jouw communicatiemiddel!